Llibertat titellaires.

Un acte festiu de carnaval, organitzat per l’Ajuntament de Madrid, ha acabat amb dos titellaires detinguts acusats per enaltiment del terrorisme. Els artistes representaven exactament allò que els ha succeït. A la seva obra un personatge, una bruixa, és víctima mentre es troba inconscient del muntatge que organitza un altre personatge, un policia, que posa una pancarta amb el missatge “Gora Alka –ETA” per a que sembli que la bruixa defensa el terrorisme. Un tercer personatge, un jutge, decideix aleshores condemnar-la a morir penjada. És per aquesta pancarta de “Gora Alka-ETA” per la raó que un jutge ha decidit acusar als titellaires de enaltiment al terrorisme.

La diferència entre el jutge del conte que condemna a la bruixa i el jutge real que condemna als titellaires és el material del que estàn fets: el primer és de roba, el segon és un ex policia franquista que ara és jutge de l’audiència nacional.

A ningú li sorprèn que un jutge així ataqui la llibertat d’expressió i la creació popular i fins i tot decreti la presó sense fiança per a dos titellaires. Però no és cosa d’un sol jutge. Portem molt de temps patint aquesta mateixa repressió de moltes maneres: llei mordassa, detencions a les seves cases de companys i companyes activistes, reforma del codi penal, multes, assaltaments injustificats a les seus de partits polítics i centres socials, ingressos a presons per una manifestació…

Encara queden dos personatges més en aquesta història: els medis de comunicació i l’Ajuntament de Madrid. Els medis en general s’han sumat a construir la versió del jutge sabent que és una mentida per atacar a l’Ajuntament de Madrid. Aquest últim ha decidit, en lloc de defensar els dos treballadors que ha contractat i els seus drets d’expressió, denunciar-los per incompliment de contracte.

Masses putxinel·lis en una història que seria ridícula si no hi haguessin dos companys a la presó.

Vistos els fets, l’Assemblea Llibertat Titellaires exigeix:

1. Llibertat sense càrrecs als dos companys de Titeres desde abajo.

2. Retirada de la denúncia interposada per l’Ajuntament de Madrid.

3. Depurar responsabilitats en la cadena de l’organisme judicial que ha decretat presó sense fiança per un delicte inexistent.

Seguirem mobilitzant-nos mentre no es respecti la llibertat d’expressió, mentre es persegueixi l’art del poble i mentre els nostres companys segueixin a la presó. Ens volen soles, ens tindran solidàries.

L’art del poble no és il·legal.

Llibertat titellaires.

Stop repressió.

 

Envia la teva adhesió a titiriteroslibertad@riseup.net

Pròximes mobilitzacions:

Dimecres 10 de febrer, 19h. Cibeles. (Madrid)

Dissabte 13 de febrer, 18h. Sol – Ministeri de justícia (Madrid)

Si a la teva ciutat hi ha una convocatòria, envia’ns-la per a poder incloure-la.

Anuncios